Persikkarahkapiirakka – Herkullinen ja helppo resepti

Monille persikkarahkapiirakka eli persikka rahkapiirakka on tuttu herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä artikkelissa jaamme kanssasi perinteisen persikkarahkapiirakan reseptin, jota on helppo valmistaa kotikeittiössä.

Ainesosat:

  • 200g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 400g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 prk säilöttyjä persikoita

Valmistusohje:

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki.
  2. Vatkaa sokeri ja kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää sulatettu voi seokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Valmista täyte sekoittamalla rahka, sokerit ja kananmuna keskenään.
  7. Kaada rahkatäyte pohjan päälle.
  8. Lisää päälle paloitellut persikat.
  9. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä ja tarjoile. Nauti herkullisesta persikkarahkapiirakasta!

Vinkkejä ja muunnelmia:

Bonusvinkkinä voit halutessasi korvata persikat esimerkiksi aprikooseilla tai ananaksella, mikä antaa piirakalle oman maistuvan twistin. Lisäksi voit halutessasi lisätä täytteeseen hieman sitruunamehua raikastamaan makua.

Persikkarahkapiirakka on mainio kahvipöydän herkku ja se sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera. Kokeile rohkeasti erilaisia variaatioita ja löydä oma suosikkisi!

Mikä on persikkarahkapiirakka ja miten se eroaa perinteisestä rahkapiirakasta?

Persikkarahkapiirakka on herkullinen leivonnainen, joka sisältää persikoita ja rahkaa. Se eroaa perinteisestä rahkapiirakasta persikoiden tuomasta makeudesta ja raikkaudesta. Persikkarahkapiirakkaan voi myös lisätä esimerkiksi mantelilastuja tai vaniljakastiketta tuomaan lisää makua.

Miten persikkarahkapiirakka valmistetaan vaihe vaiheelta?

Persikkarahkapiirakan valmistus alkaa pohjan tekemisestä sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri, voi ja kananmuna. Pohja painellaan vuokaan ja esipaistetaan. Täytteen valmistuksessa sekoitetaan rahka, sokeri, kananmunat ja mausteet keskenään. Täyte levitetään esipaistetun pohjan päälle ja persikkaviipaleet asetellaan päälle. Piirakka paistetaan uunissa kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

Mitä terveellisiä ominaisuuksia persikkarahkapiirakassa on?

Persikkarahkapiirakka voi olla terveellisempi vaihtoehto perinteisille makeille leivonnaisille, sillä siinä on persikoiden tuomaa C-vitamiinia ja kuitua. Rahka taas sisältää proteiinia ja kalsiumia, jotka ovat tärkeitä ravintoaineita keholle. Valitsemalla esimerkiksi täysjyväjauhoja ja vähentämällä sokerin määrää voi tehdä persikkarahkapiirakasta vielä terveellisemmän vaihtoehdon.

Miten persikkarahkapiirakkaa voi muunnella erilaisilla lisukkeilla tai koristeilla?

Persikkarahkapiirakkaa voi muunnella monin eri tavoin lisäämällä esimerkiksi erilaisia pähkinöitä tai siemeniä täytteeseen antamaan lisää rakennetta ja makua. Voit myös kokeilla vaihtaa persikat esimerkiksi aprikooseihin tai mangosiivuihin vaihtelun vuoksi. Päälle voi ripotella esimerkiksi kookoshiutaleita tai koristella tuoreilla marjoilla.

Miten persikkarahkapiirakka säilytetään parhaiten ja kuinka kauan se säilyy syötävänä?

Persikkarahkapiirakka säilyy parhaiten jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa. Se säilyy yleensä syötävänä noin 3-4 päivää valmistuksesta, mutta kannattaa tarkistaa täytteen ja persikoiden kunto ennen tarjoilua. Piirakka voi myös pakastaa, jolloin se säilyy pidempään ja on helppo ottaa sulamaan tarvittaessa.

PHP Osakkeen Arvon Kehitys Vuosille 2023-2024Kuolonkolari Lahdessa: Liikenneonnettomuus ja TurvallisuusVerokone 2022 ja 2023 – Verotiedot, Kalenteri ja Muut Tärkeät TiedotVeli Matti Huohvanainen – Metsuri Murhaaja vai Virheellisen Syytöksen Kohteena?0295 Alkuinen Numero – Tietoa ja VinkkejäProfessorin ja Dekaanin Palkka SuomessaRaksaMessut LahdessaTaitoluistelun MM 2024 TuloksetKevään Ensimmäiset Kukat Luonnossa – Kevään Kukkia LuonnossaKati Roivas ja Ski Classics